Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردرگمی و معطلی برخی زائران برای دریافت ویزای اربعین‌، اختلال موقت در سامانه سماح، اجباری بودن بیمه زائران اربعین، ورود دفاتر غیرقانونی به صدور ویزای اربعین، حضور زائران شهرستانی در تهران و تفاوت قیمتها در برخی دفاتر و ..مهمترین دغدغه‌ زائران بود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ امسال تا پایان روز شانزدهم آبان ماه بیش از 2 میلیون و 320 هزار نفر از مردم کشورمان مدارک خود را برای سفر اربعین حسینی تحویل دفاتر قانونی و مجاز دادند تا بتوانند در ایام اربعین حسینی و با در اختیار داشتن ویزای اربعین راهی عتبات عالیات شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شور و اشتیاق مردم برای دریافت ویزای اربعین حسینی و سفر به دیار دوست در آخرین دقایق روز شانزدهم اردیبهشت ماه نیز وصف ناپذیر بود و بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین حسینی مدارک خود را در واپسین ساعات، به دفاتر تحویل دادند تا به این سفر زیارتی مبادرت کنند.

اما در این میان سردرگمی برخی زائران برای دریافت ویزای اربعین حسینی، اختلال موقت در سامانه سماح، اختیاری بودن بیمه زائران در برخی دفاتر صدور ویزا، ورود دفاتر غیرقانونی به صدور ویزای اربعین، حضور زائران شهرستانی در تهران و تفاوت قیمتها در برخی دفاتر صدور ویزا مهمترین دغدغه و پرسش مردم در طول مدت صدور ویزا بوده است.

امسال به غیر از 2 هزار و 430 دفتر زیارتی رسمی سازمان حج و زیارت سه شرکت طلوع زرین، روز به روز گشت، و بهشت ریحانه ایرانیان نیز به صورت قانونی مدارک زائران اربعین حسینی را برای ویزا دریافت می‌کردند اما به جز این شرکتها و دفاتر قانونی بسیاری از دفاتر سیر و سفر نیز در این ایام با قمیتهای بالاتر از قیمت مصوب، اقدام به دریافت مدارک برای صدور ویزا می‌کردند.

با وجود اینکه قیمت مصوب از سوی ستاد مرکزی اربعین حسینی بابت ویزای اربعین، بیمه، هلال احمر و حق کارگزاری 199 هزار و 500 تومان تعیین شده بود اما برخی شرکتهای دارای پروانه سیر و سفر که به دریافت مدارک برای صدور ویزا مبادرت می‌کردند نیز قیمتهای بالاتری را از مردم اخذ می‌کردند.

مردم نیز عدم اطلاع رسانی مناسب نسبت به دفاتر قانونی، شرکتهای مجاز، ناآگاهی و تاخیر در سامانه سماح و چند پاره شدن قیمتهای ویزای اربعین از ابتدا تا اواسط مراحل ثبت‌نامها، جابجایی قیمتها از دلار به ریال و تاخیر در صدور ویزای اربعین از سوی سامانه سماح و برخی دفاتر را یکی از مهمترین دلایل سواستفاده برخی شرکتها دانستند.

بهره‌برداری و سودجویی برخی از دفاتر از زائران اربعین

برخی از این دفاتر که بعضاً با تابلوی ویزای عراق مشغول فعالیت بوده‌اند، بدون توجه به اطلاعیه‌های قانونی و از مبادی شخصی خود، با نرخی بالاتر از مصوب ستاد مرکزی اربعین و گاهاً زودتر از سایر دفاتر، اعلام به دریافت مدارک برای صدور ویزا می‌کردند که در هر صورت اعتبار این دفاتر حتی از سوی مبادی قانونی ستاد مرکزی اربعین نیز به صورت کامل مشخص نشد.

در بررسی میدانی از روند صدور ویزاها توسط خبرنگار باشگاه خبرنگاران تسنیم، آقای ایرانی 60 ساله که از شهر ساوه برای دریافت ویزای اربعین حسینی به تهران آمده به خبرنگار ما می‌گوید: برای دریافت ویزای یک روزه به دفتری در میدان ولیعصر(عج) کوچه دیوار به دیوار سفارت عراق مراجعه کرده‌ام و ویزای اربعین بنده در عرض یک روز، بدون بیمه و با قیمت 190 هزار تومان صادر شده است.

برای کسب اطلاع از عملکرد این شرکتهای ناشناخته و دفاتر سیر و سفر، در آخرین ساعات صدور ویزای اربعین به یکی از این دفاتر با نام برزین گشت که تقریباً دیوار به دیوار سفارت عراق در میدان ولیعصر(عج) قرار دارد، مراجعه کردیم.

تعدادی از متقاضیان دریافت ویزای اربعین حسینی مشغول صحبت و بررسی زمان صدور ویزا بودند و بیشترین خواهش آنها نیز فقط دریافت ویزای یک روزه و حتی چند ساعته بود، دریغ از اینکه حتی راهنمایی مناسبی از سوی مسئولان این دفتر سیر و سفر برای موضوع بیمه، هلال احمر و مبلغ مصوبه ستاد مرکزی اربعین حسینی انجام گیرد!

یکی از مدیران این شرکت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر چرایی ارائه ویزای 190 هزار تومانی و بدون بیمه یا سایر خدمات می‌گوید: قیمت ما برای صدور ویزای اربعین 180 هزار تومان بود اما در حال حاضر به صورت سه شیفته فعالیت می‌کنیم و این قیمت را بر همین اساس افزایش داده‌ایم.

وی می‌افزاید: درباره فرآیند بیمه زائران هم ما بیمه اختیاری را برای آنان انجام می‌دهیم اما در حال حاضر در ساعات آخر قرار داریم و کار ما بسیار پرازدحام است؛ از دو روز قبل نیز نرخ ویزا را افزایش داده‌ایم و بیمه هم برای زائران به صورت اختیاری و با قیمت 18 هزار و 500 تومان انجام می‌گیرد.

این دفتر سیر و سفر هم یکی از دهها دفتری بوده که در این ایام با تیلیغات صدور ویزای اربعین، اقدام به دریافت مدارک مشتاقان راهپیمایی اربعین حسینی می‌کرد و بابت ویزا و تسهیل و تسریع در صدور آن، قیمتهایی به مراتب بالاتر از مصوب تعیین شده دریافت می‌کرد ضمن اینکه این روند صدور ویزا بدون بیمه و هلال احمر بوده است.

داشتن بیمه نیز یکی از مهمترین دغدغه‌هایی بوده که مسئولان ستاد مرکزی اربعین و کمیته‌های مربوطه در روزهای گذشته بارها بر آن تاکید داشته‌اند و حتی در برخی تصادفات به‌وقوع پیوسته نیز غالب زائران کشورمان از بیمه و خدمات هلال احمر بهره‌ای نبرده‌ بودند؛ این مشکل در حالی است که رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی اعلام کرده که فقط کمتر از نیمی از زائران کشورمان مراحل دریافت بیمه را طی کرده‌اند

چرایی تاخیر و عدم مدیریت زائران در دریافت ویزای اربعین حسینی

اما دغدغه دیگری که باعث شد بسیاری از زائران کارهای اعزام خود را به دقایق آخر موکول کنند به همان مسائل مطرح شده یعنی سردرگمی در قیمتهای دلاری و ریالی، تاخیر در صدور ویزاهای اربعین از سوی دفاتر کارگزاری حج، باز نبودن سامانه سماح در برخی ایام و عدم اطلاع رسانی مناسب از سوی متولیان امر بازمی‌گردد.

آقای محمد نظیفه که در دقایق پایانی برای دریافت ویزای اربعین حسینی به دفتر طلوع در میدان ولیعصر(عج) مراجعه کرده درباره دغدغه‌های زائران اربعین حسینی در این ایام به خبرنگار باشگاه خبرنگاران تسنیم می‌گوید: نتوانستیم در سامانه سماح ثبت‌نام کنیم بنابراین برای تسریع در صدور ویزای اربعین به این دفتر قانونی که از سوی مسئولان ذیربط اعلام شده مراجعه کرده‌ایم.

وی که برای صدور ویزا، بیمه، هلال احمر و حق کارگزاری رقمی معادل 196 هزار تومان و حتی کمتر از قیمت مصوب تعیین شده را پرداخت کرده است، ادامه می‌دهد:‌ امسال هم برخی نابسامانی‌ها در تبدیل دلار به ریال برای ویزای زائران اربعین حسینی موجب بعضی خلل و کندی در فعالیتها شد که امیدواریم این مهم لااقل در سالهای آینده اصلاح شود.

این زائر اربعین حسینی اظهار می‌کند چرا همه ساله شرایط برای عزیمت سخت‌تر می‌شود و برخی کارشکنی‌ها انجام می‌گیرد؛ بهتر است با رایزنی‌های میان دو کشور موضوع ویزا که یکی از دغدغه‌های مردم است، حذف شود.

آقای بیگدلی هم که در صف مراجعه‌‌کنندگان برای دریافت ویزا قرار دارد درباره اینکه چرا زودتر مراجعه نکرده یا در سامانه سماح نام‌نویسی نداشته است، می‌گوید: اصلاً در مورد سامانه سماح و نحوه ثبت‌نام اطلاعات کافی نداشته‌ام؛ به پیشنهاد یکی از دوستانم از شهر تنکابن به تهران آمده‌ام تا مراحل صدور گذرنامه و ویزای اربعین حسینی را طی کنم.

وی ادامه می‌دهد: متاسفانه در برخی شهرستانهای کشور امکانات مناسب برای صدور سریع‌تر ویزای اربعین حسینی وجود ندارد و زائران اربعین حسینی روزهای زیادی را برای این منظور معطل می‌شوند.

مسائلی همانند تاخیر در نام‌نویسی سامانه سماح، کندی روند در برخی شرکتها، عدم آگاهی مردم در ثبت‌نامها، طولانی بودن روند نام‌نویسی در برخی شهرستانها و ... دیگر دلایلی بود که بسیاری از زائران را دچار سردرگمی کرده بود و بعضا سواستفاده‌هایی را از آنان به‌دنبال داشت.

سید یحیی حسینی؛ مدیرعامل دفتر طلوع که یکی از شلوغ‌ترین دفاتر قانونی برای صدور ویزا محسوب می‌شود درباره دغدغه‌های برخی زائران و سرعت عمل این دفتر نسبت به سایر دفاتر صدور ویزای اربعین به خبرنگار باشگاه خبرنگاران تسنیم توضیح می‌دهد: دفتر طلوع نیز طبق مصوبه ستاد مرکزی اربعین حسینی مبلغ تعیین شده و حتی مقداری کمتر از مصوب را از زائران دریافت می‌کند و با در اختیار داشتن نیروهای جوان و جهادی، مراحل دریافت ویزای زائران را با سرعت انجام می‌دهد.

وی می‌افزاید: از روزی که ستاد مرکزی اربعین حسینی بر بیمه تاکید کرده این موضوع مهم را به صورت اجباری برای زائران تعیین کرده‌ایم و این اطلاع‌رسانی دقیق باید در سنوات آتی نیز به‌صورت کامل از سوی رسانه‌ها انجام بگیرد تا زائران به موضوع بیمه و هلال احمر توجه داشته باشند.

مدیرعامل دفتر طلوع با بیان اینکه فرآیند دریافت مدارک و صدور ویزا در این دفتر قانونی یک تا دو روزه بوده است، تصریح می‌کند: امسال نیز سامانه سماح سازمان حج و زیارت نام‌نویسی نهایی تعدادی از زائران را با تاخیرهای زیاد مواجه کرد که موجب سرازیر شدن آنان به دفاتر قانونی و غیر قانونی شد.

حسینی ادامه می‌دهد: امسال سامانه سماح حدود 5 روز با اختلال مواجه شد که خروجی آن، بدون ویزا سرازیر شدن بسیاری از زائران بود که تمامی آنها به شهرها برگشت داده شدند و دوباره مراحل ویزا را طی کردند بنابراین همه چیز را نباید به یک سامانه گره زد و باید فعالیتها گسترده‌تر باشد.

وی درباره فعالیت برخی شرکتهای غیر مرتبط با صدور ویزای اربعین که اقدام به دریافت مبالغ بالاتری از زائران کرده‌اند، می‌گوید: این شرکتها هم با مجوز جهانگردی به فعالیت می‌پردازند اما بهتر است فعالیت‌های قانونی برای مردم روشن شود تا دچار سردرگمی و پرداخت مبالغ بالاتر از مصوب ستاد مرکزی اربعین حسینی نشوند.

مدیرعامل دفتر طلوع درباره فعالیت این شرکت به‌ویژه در ایام اربعین و اینکه آیا این دفتر رابطه مجزایی با سفارت عراق برای صدور ویزای اربعین دارد یا خیر، اظهار می‌کند: ما یک موسسه و دفتر خصوصی محسوب می‌شویم؛ همان ارتباطی که سازمان حج و دفاتر دیگر دارند ما هم همان ارتباط را برای دریافت ویزای اربعین داریم و هیچ راه مجزایی از روند قانونی را طی نمی‌کنیم.

حسینی ادامه داد: متاسفانه برخی سو برداشتها و اتهامات به دفتر طلوع که مشغول تسهیل امور زائران اربعین است، زده می‌شود اما در حقیقت ما کار جهادی را با نیروهای جوان انجام می‌دهیم و امیدواریم هیچ زائری از کشورمان بدون مدارک قانونی و بیمه به عتبات عزیمت نکند؛ برای حل مسائل زائران اربعین حسینی و دریافت مدارک صدور ویزا نیز تا آخرین دقیقه به فعالیت می‌پردازیم.

امسال نیز مسائلی نظیر عدم اطلاع‌رسانی مناسب بابت نحوه ثبت‌نامها، نبود مدیریت لازم از سوی مردم برای نام‌نویسی و واگذار کردن آن گاهاً به دقایق آخر، عدم امکانات مناسب و سریع در برخی شهرستانها برای نام‌نویسی، اجباری نشدن بیمه زائران از ابتدا، ورود برخی دفاتر سیر و سفر و جهانگردی به ویزای اربعین، تفاوت قیمتهای تعیین شده در چندین مرحله، تفاوت قیمت ویزاها از دلار به ریال و ... نگرانی مردم را به‌دنبال داشت.

این دغدغه‌ها در کنار مسائلی نظیر افزایش قیمتهای حمل و نقل عمومی به مرزهای سه‌گانه، عدم تکمیل شدن همه زیرساختها مرزها، باز نشدن مرز خسروی ، چندگانگی قیمتهای ویزاهای اربعین و .... باعث ایجاد تگناها و مشکلاتی برای زائران اربعین حسینی امسال شد.

مسئولان ستاد مرکزی اربعین حسینی و کمیته‌های مربوطه باید تمامی برنامه‌ریزیهای مرتبط برای اربعین سال آینده را بلافاصله پس از اربعین حسینی انجام دهند تا در سال آینده خللی در امور اجرایی ایجاد نشود.

امسال تاکنون بیش از 2 میلیون و 320 هزار روادید اربعین حسینی برای مردم کشورمان صادر شده است و تاکنون نیز بیش از 700 هزار نفر از زائرانی که در روزهای گذشته به عتبات عالیات عزیمت کرده‌ بودندبه کشور بازگشته‌اند؛ خوشبختانه در فرآیند طی شده هیچ زائر فاقد مدارکی از مرزها خارج نشده است و مراحل اعزام زائران همچنان ادامه دارد.

بنابر تمهیدات اندیشیده شده ویزای اربعین حسینی حدود 3 ماه اعتبار دارد و زائرانی که به کشور عراق وارد شوند می‌توانند یک ماه در کشور عراق اقامت داشته باشند.

انتهای پیام/

R1365/Psaadati/S2,23/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر

رئیس سازمان حج و زیارت انتقال زائران از مدینه به مکه توسط قطار سریع‌السیر را اتفاق مهم امسال دانست و ابراز امیدواری کرد که این امر با تلاش خدمتگزاران زائران وهمکاری حجاج به بهترین شکل صورت پذیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، همایش متمرکز توجیهی آموزشی حجاج استان قم امروز جمعه(14 اردیبهشت) با سخنرانی حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌‌عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت در ورزشگاه دو هزار نفری شهید حیدریان برگزار شد.

سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت با ارائه آماری از ابعاد مختلف حج پیش رو اظهار داشت: خدمات ارائه شده به حجاج ایرانی از بالاترین سطح در بین کشورهای دیگر برخوردار است و این مهم با برنامه‌ریزی‌های مختلف صورت گرفته و هرسال تلاش می شود که کیفیت خدمات ارائه شده ارتقاء یابد.

وی گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حج 1403 از جهت هزینه بیش از 300  دلار نسبت به سال گذشته کمتر شده و علت افزایش قیمت ریالی حج امسال افزایش قیمت ارز در کشور است.

 حسینی درباره خدمات پزشکی، حمل و نقل و تغذیه در حج پیش رو توضیحاتی داد و انتقال زائران از مدینه به مکه توسط قطار سریع‌السیر را اتفاق مهم امسال دانست و ابراز امیدواری کرد که این امر با تلاش خدمتگزاران زائران وهمکاری حجاج به بهترین شکل صورت پذیرد.

حجت‌الاسلام ‌نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این همایش با اشاره به روند  تشرف به حج در سال‌های اخیر، خطاب به حاضران اظهار داشت: شما از بین میلیونها نفر که آرزوی تشرف به سرزمین وحی را دارند توفیق حضور در بیت الله الحرام و مسجدالنبی را خواهید یافت و باید شکرگزاراین لطف خدا باشید.

وی افزود: شکرگزاری این نعمت هم در آن است که قدر لحظات این سفر معنوی و مکان‌های شریف و مقدسی را که در آن حضور می یابید ، بدانید و از تمام لحظه‌های سفر به خوبی استفاده کنید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به زائران کسب آمادگی‌های لازم پیش از سفر را توصیه کرد و از آنان خواست در بعد معنوی نسبت به گذشته‌ خود تأمل کرده و تصمیم بگیرند که از این سفر برای تغییر جدی در زندگی خود بهره ببرند. ارتباطات کاری و امور غیرضروری را به حداقل برسانند و بر استفاده از فضای معنوی سفر تمرکز کنند.

‌نواب با اشاره به اجر و پاداش بسیار بالای نماز شب و ختم قرآن در شهرهای مکه و مدینه به همه حجاج توصیه کرد که تلاش کنند در زمان حضور در این دو شهر ختم قرآن را در برنامه معنوی خود قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم تسلط به احکام و مناسک حج تاکید کرد و گفت: هر کاروان را یک روحانی مسلط به احکام و مناسک حج همراهی می‌کند و اگرچه جلسات آموزش مناسک حج برای زائران برگزار می‌شود اما لازم است که حجاج مطالعات تکمیلی هم داشته باشند و برای گرفتن پاسخ های خود به روحانیون مراجعه کنند.

در پایان این همایش که زائران اعزامی به حج تمتع از قم شرکت داشتند، توسط حجت الاسلام محمدهادی فلاح زاده از روحانیون با سابقه بعثه مقام معظم رهبری آموزش مناسک حج با همکاری زائرین به صورت نمادین اجرا شد.

گفتنی است امسال 4200 نفر در قالب 18 کاروان از استان قم به حج تمتع اعزام خواهند شد. اعزام حجاج ایرانی از 24 اردیبهشت آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
  • جزئیات اعزام زائران حج تمتع منطقه کاشان اعلام شد
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • همایش هفته حج در سنندج برگزار می‌شود
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین